Kilder, billeder og film fra Besættelsestiden 1940-1945

Nyt look til lokalekilder.dk

I anledning af 80-året for Danmarks besættelse d. 9. april 1940 og 75-året for Danmarks befrielse d. 5. maj 1945 har lokalekilder.dk fået et nyt look. Lokalekilder.dk er et samarbejde mellem Faxe Kommuners Arkiver, Guldborgsund Stadsarkiv, Lolland Stadsarkiv og NæstvedArkiverne.

På lokalekilder kan du følge, hvordan hverdagslivet udfoldede sig under den tyske besættelse i Sydsjælland og på Lolland og Falster. Kilderne er bl.a. billeder, rationeringsmærker, klip fra illegale aviser, breve m.m. og indeholder alt fra modstandsbevægelsens regler til beklædning til klager over forsvundne mælkespande i en tysk flygtningelejr.

Du kan også se film fra besættelsestiden og bruge en interaktiv tidslinje for at få overblik over emnernes kronologiske sammenhæng og komme endnu tættere på besættelsens "fem onde år”.

Siden er inddelt i tre temaer, som hver især har 4-5 underemner: Dagligliv, Modstand og Tyskere i Danmark.

Lokalekilders målgruppe er alle med interesse for den lokale danmarkshistorie. Sidens indhold er desuden særligt rettet mod STX og HF, idet der lægges op til at bearbejde forskelligartet historisk materiale samt anvendelse af historiefagets metoder. Se vores lærervejledning.