Transskriberede by- og sognerådsprotokoller 1841-1936

NæstvedArkivernes frivillige har siden december 2019 været flittige med at digitalisere og transskribere by- og sognerådsprotokollerne 1841-1945.

Digitaliseringen og transskriberingen er en igangværende proces. Her på siden offentliggøres løbende de transskriberede protokoller. Med transskriberingen bliver den gamle håndskrift søgbar og materialet tilgængeligt for alle.

For at gøre transskriberingen mere overskuelig for de frivillige er protokollerne delt i mindre bidder. Derfor kan vi gøre små dele tilgængelige ad gangen - også selvom hele protokollen ikke er transskriberet færdig.

Transskriberede protokoller

De digitaliserede protokoller offentliggøres efter Arkivlovens 75-års tilgængelighedsfrist for materiale indeholdende personfølsomme oplysninger.

Transskriberede protokoller kan derimod først ses efter 85 år. Derfor vil nogle af protokollerne fremstå ufuldstændige og siderne efter 1936 vil være fjernet. Ikke alle protokoller har sidetal, hvorfor nogle er inddelt efter antal billeder.

P.t. er 26 dele af protokoller fra 7 forskellige by- og sogneråd transskriberet, hvilket svarer til 1538 sider i alt.

Du kan se og søge i de transskriberede dele herunder. Brug søgefunktionen til at søge på fx specifikke emneord eller navne.


OBS! Husk at tillade pop-up vinduer i din browser. Skriv til arkiv@naestved.dk hvis du vil være med til at gøre din lokalhistorie søgbar eller få flere oplysninger om projektet.  

NæstvedArkivernes frivillige bruger værktøjet Transkribus til at transskribere og oplære en robot i læsning og genkendelse af gammel håndskrift.