Fritid og fester
Balladen om vandrutschebanen i Karrebæksminde
I 1930 åbnede den første teltplads ved Karrebæksminde, og i 1935 sendte det københavnske selskab A/S Vandrutschebanerne en ansøgning til Næstved byråd om at få tilladelse til at opføre en vandrutschebane med det formål - mod betaling - at give strandens gæster en rutschetur fra banens platform ad banens skrå del til vandoverfladen.
Et ophold på Jernbanebroen over Suså
I juli 1891 stoppede et tog midt på jernbanebroen over Suså. Ud af toget steg et selskab på godt 300 personer, der var på udflugt. Selskabet bestod af jernbanearbejdere og deres familier. Formålet med at stoppe midt på broen var at få jernbanebørsterne og den smukke nye bro foreviget på et billede.
Fladså-Trolden fylder 75 år
Den 22. december 2019 var det 75 år siden, at Fladså-Trolden blev afsløret foran det nybyggede Næstved Rådhus i Teatergade. Skulpturen var en gave fra Næstved Kunstforening og Næstved Turistforening, der bl.a. fik støtte fra Carlsbergfonden.
Fastelavn er mit navn
Ordet fastelavn stammer fra tysk ”Fastelabend”, der betyder aftenen før fasten. Efter reformationen blev fasten afskaffet i den katolske udgave, men traditionen med at fejre fastelavn fortsatte som folkelig skik. Navne som ”flæskesøndag” og ”hvide-tirsdag” henviser til fastelavnsdagenes fede spiser.
Isbjørnen på Axeltorv
Boghandler Børner, Axeltorv 7, lod sig i 1929 inspirere af den store succes, som Tivoli havde haft med et stort Ispanorama, hvor entreen gik til brændselshjælp for de dårligt stillede. Han kontaktede derfor kunstneren Knud Kyhn, som i perioden 1920-1924 arbejdede hos Kähler. Efter hvad aviserne skrev, var det meningen, at der skulle laves en gruppe af arktiske dyr, men det blev kun til en isbjørn.
Julemand i helikopter
Toms havde i december 1950 entreret tryllekunstner Fritz Olai, som iført julemandskostume tryllede og delte flødekarameller ud, og senere på dagen fløj han bort i en helikopter, hvorfra han smed små faldskærme med chokolade ud til stor jubel for de fremmødte børn.