Sjølundstårnet
I 1938 opførte Næstved Kommune et vandtårn på Åsen. Museums-, turist- og forskønnelsesforeningen for Næstved og omegn arrangerede en konkurrence i rundskuehæftet med titlen: ”Hvad skal vandtårnet hedde?”. 500 forslag indkom med i alt 134 forskellige navne, og byrådet blev bedt om at udpege det mest passende navn.
Næstved vandværksudvalg anbefalede forslag, nr. 84 navnet: "Næstved Tårnet", da man mente, at det vil gøre sig godt i forhold til turismen. Nogle af de mere vittige forslag var eksempelvis: ”Den vandede udsigt”, ”Det våde tårn”, ”Eiffeltårnet”, eller ”Himmelpind”. Andre var af en mere mytologiske karakter, såsom ”Fønixtårnet”, "Apollotårnet", "Gefion", "Odeon" og "Olympen". Vores egen nordiske mytologi blev også repræsenteret i navngivningen ved ”Odins bæger” og "Thor- tårnet".
Det endte med, at byrådet bestemte sig for navnet "Sjølundstårnet". "Sjølund" er et poetisk navn for Sjælland, der eksempelvis blev brugt af B.S. Ingemann. Der står ikke noget om, hvorfor byrådet valgte netop dette navn. Men andre bud på tårnnavne var "Elizabeth og Herluf Trolle". Sammen med Sjølund er de alle navne på loger tilknyttet Næstved området, og man kan jo gætte på, at navnet Sjølund ikke kun refererer til Sjælland, men også til en gammel loge her i Næstved.